Burger King-restauranger

BURGER KING® grundades 1954 och är den näst största hamburgerrestaurangkedjan i världen. I Finland drivs restaurangerna av Restel Oy. I Restels miljöprogram ingår att följa upp koldioxidavtrycket och minska förbrukningen av värme, el och vatten.

Designvärden som uppnåtts i praktiken

Enligt Petri Bergman, byggledare på Restel, spelar värmeåtervinning en stor roll för energieffektiviteten. VÅV måste dock implementeras korrekt för att uppnå fördelarna under hela livscykeln. Genom att använda Retermia-system har de planerade dimensioneringsvärdena också uppnåtts i praktiken.

Retermia gav stöd i alla faser av projektet

Bergman tycker att det är utmärkt att leverantören kan ge det stöd som behövs för planering: det är ofta första gången som konsulten kommer i kontakt med ett Retermia-system.

Det var enkelt för entreprenören att beställa det som planerades. Stöd gavs för installation och underhåll.

"Retermia har flexibilitet, samarbete och kundfokusering."

Lätt att tvätta

Retermia VÅV-enheter är lätta att tvätta: de är utrustade med underhållsluckor, en vattentät bottenlucka och flera dräneringsanslutningar.  Det finns plats för en serviceperson inuti VÅV-fläkt och enhetsbottnen kan bära servicepersonens vikt. Frånluftskanalen kan sotas genom VÅV-fläkten genom att fläkten lutas åt sidan.

Dela artikkel: