LTO-HUIPPUIMURI

LTO-HUIPPUIMURI (LTOH) on ideaalinen ratkaisu rasvaisen poistoilman lämmöntalteenottoon. Se valmistetaan rakentamalla poistopuhaltimen ympärille neulalämmönsiirrin.

LTO-HUIPPUIMURI sijoitetaan rakennuksen vesikatolle rakenneaineisen tukipiipun tai tukitelineen päälle.  

Edut

  • Helppo lisätä olemassa olevan rakennuksen ilmanvaihtojärjestelmään. LTO-huippuimuri sijaitsee vesikatolla eikä konehuonetta tarvita.
  • Ideaalinen ratkaisu mm. ammattikeittiöihin. Laite sietää likaantumista ja on pestävissä. Se myös mahdollistaa lyhyen ja helposti puhdistettavan poistoilmakanaviston.
  • Sähkötehokas. Laitteen pienen painehäviön ja lyhyen kanaviston ansiosta SFP-luku on poikkeuksellisen pieni.
  • Paloteknisesti turvallinen ja hygieeninen. Poistoilmakanavisto on kokonaan puhaltimen imupuolella: kanavistosta ei ole vuotoja ulospäin.
  • LTO-huippuimuriin voidaan asentaa JET-ulospuhallussuuttimet, jos raittiin ilman otto sijaitsee lähellä poistoa. Suuttimet antavat jäteilmasuihkulle suuren lähtönopeuden ja pitkän heittopituuden.

Yhden puhaltimen LTO-huippuimuri

LTO-huippuimuri

LTO-huippuimuri JET-suuttimilla

Laitevalinta

LTO-HUIPPUIMURIN (LTOH) ulkomitat määräytyvät ilmamäärän, valitun puhaltimen ja neulalämmönsiirtimen koon perusteella. Puhallin voi olla AC- tai EC-moottorilla varustettu. LTOH-laitteen tarkat tiedot löytyvät projektikohtaisista mitoitusdokumenteista.

Yksittäiseen LTOH-laitteeseen on mahdollista sijoittaa useita poistopuhaltimia. Usean imurin LTOH-laitteet mitoitetaan aina tapauskohtaisesti.

Kahden puhaltimen LTO-huippuimuri

LTO-huippuimuri EC-puhaltimella:
ilmamäärä l/s
leveys mm
pituus mm
korkeus mm
paino kg
350-650
1850
1850
350-600
100-200
650-1400
2000
2000
400-700
150-300
1400-2000
2100
2200
500-1000
200-500
2000-3500
2300
2550
700-1200
300-700

Rakenne ja toiminta

LTO-HUIPPUIMURI valmistetaan rakentamalla poistopuhaltimen ympärille neulalämmönsiirrin Retermian tehtaalla. Lämmönsiirtopinta on taivutettu U-­kirjaimen muotoon, mikä kasvattaa lämmönsiirtimen otsapinta-alaa. Neulapinta toimii G3-tason esisuodattimena.

Neulalämmönsiirtimen neulat ovat alumiinia, putket ovat alumiinia tai kuparia ja jakotukit kuparia. Neulaputket on varustettu sisäpuolisilla turbulaattoreilla nestepuolen lämmönsiirron tehostamiseksi. Ilma ohjataan neulalämmönsiirtimen lävitse. Neulaputken sisällä kulkeva neste jäähdyttää ilmaa.

LTO-HUIPPUIMURI voidaan valmistaa myös värilliseen peltiin. Neulalämmönsiirrin ja poistoilmapuhallin voidaan korroosiosuojapinnoittaa

Huolto

Ilmanvaihtokoneiden neulalämmönsiirtimet puhdistetaan imuroimalla ja korkeapainepesurilla.

LTO-HUIPPUIMURIN huolto tapahtuu päältä avattavan huoltokannen kautta. Poistopuhallin kääntyy tarvittaessa sivuun ja poistoilmakanavisto päästään nuohoamaan LTOH-laitteen kautta. Laite on varustettu pesuvesialtaalla ja viemäröintiyhteillä.

TLS6- hankkeessa pääpainopiste on luoda edellytyksiä yritystoiminnan kasvattamiseen, digitalisoimiseen, kannattavuuteen ja  kansainvälistymiseen.

Kehittämishankkeessa suunnitellaan ja hankitaan uusi tuotantolinja neulalämmönsiirtimissä käytetylle neulaputkelle, joka mahdollistaa suuremman valmistuskapasiteetin, parantuneeen toimintavarmuuden ja paremman laadun. Hankkeessa myös investoidaan tuotannon koneisiin.

 

TLS6- hankkeessa kehitetään liiketoimintaa ja asiakkaalle suunnattua palvelua digitalisaation avulla. 
TLS6- hankkeessa kehitetään uusia tuotteita, jotka parantavat lämmöntalteenottojärjestelmien toimivuutta.