RETCARE OUT E

RETCARE OUT E on ulkoasenteinen, kompakti, poistoilmakonesarja ilmamääräalueelle 0,5-4 m³/s.

RETCARE OUT E sijoitetaan rakennuksen vesikatolle tukitelineen päälle. Modulaarinen kone soveltuu esimerkiksi kohteisiin, joissa:

  • puhaltimen tulee olla ATEX- tai savukaasuluokiteltu.
  • LTO-huippuimuri ei mahdu vesikatolle (vanha puhallin seinän vieressä tai lähellä räystästä).

Edut

  • Säästöjä asennuskustannuksissa. RETCARE OUT E -poistoilmakone on suunniteltu ja valmistettu sijoitettavaksi vesikatolle. Ilmanvaihtokonehuoneen rakentamiselta vältytään. Koneen rakenne on kompakti ja lämpöhäviöt vaipan yli on minimoitu.
  • Markkinoiden energiatehokkain. Hyvin pienten sisäisten vastusten johdosta koneen SFP-luku on poikkeuksellisen pieni: tyypillisesti 0,2-0,4 kW/m³/s.
  • Helppo asentaa, toimintavarma. Laite on nopea asentaa, toimintavarma ja helppo huoltaa.

Laitevalinta

RETCARE OUT E -poistoilmakone valmistetaan kohdekohtaisesti räätälöityihin ulkomittoihin. Myös poistopuhallin valitaan kohteen vaatimusten perusteella. Projektikohtaisista mitoitusdokumenteista löytyvät laitteen tarkat tiedot.

ATEX-luokitellulla poistopuhaltimella varustettu
RETCARE OUT E -poistoilmakone asennettuna vesikatolle.

Rakenne ja toiminta

RETCARE OUT E on modulaarinen kone, joka sisältää tyypillisesti LTO- ja puhallintoiminnot. Poistoilman kanavalähtö sijaitsee koneen päädyssä, ja poistopuhallin sijaitsee koneen päällä. Poistopuhaltimet ovat tehdasvalmiita huippuimureita.

Rungon eristeenä käytetään uretaania. Koneosat on varustettu pesuvesialtaalla ja viemäröintiyhteillä.

Lämmönsiirtiminä toimivat neulalämmönsiirtimet, joissa neulat ovat alumiinia, putket ovat alumiinia tai kuparia ja jakotukit kuparia.

Huolto

Ilmanvaihtokoneiden neulalämmönsiirtimet puhdistetaan imuroimalla ja korkeapainepesurilla.

Kaikki toiminto-osat ovat huollettavissa huoltoluukkujen kautta. Huollon suorittamista varten koneen huoltopuolella tulisi olla koneen leveyden verran vapaata tilaa. LTO-neulalämmönsiirtimen huolto tapahtuu yleensä päältä avattavan huoltokannen kautta.

RETCARE OUT E -poistoilmakoneen toiminto-osien huolto tapahtuu
osan päällä tai sivulla sijaitsevien huoltoluukkujen kautta.