Neulalämmönsiirtimet

Neulalämmönsiirtimet

Neulalämmönsiirrin on markkinoiden kehittynein neste-ilma-lämmönsiirrin.

Tuotteella on useita etuja perinteisiin lämmönsiirtimiin nähden. Neulalämmönsiirtimiä käytetään erilaisissa epäsuorissa energiansäästöjärjestelmissä sekä lämmitys- että jäähdytyspattereina.

Neulalämmönsiirtimet soveltuvat rakenteensa ansiosta niin uudis- kuin saneerauskohteisiin, comfort-ilmanvaihdon toteutuksista aina vaativiin hygienia-, ammattikeittiö- ja teollisuusilmanvaihdon kohteisiin.
Neulalämmönsiirtimet voi asentaa tarvittaessa myös rakennuksen vaipan ulkopuolelle, vesikatolle ja ulkoseinälle.

Neulalämmönsiirtimillä voidaan mitoittaa sama lämpötilasuhde tai teho kuin perinteisillä pattereilla. Vaihtimen rivisyys ja otsapintanopeus ovat kuitenkin merkittävästi pienemmät. Näin aikaansaadaan huomattavasti alhaisemmat ilma- ja nestepuolen painehäviöt. Lisäksi ilmanvaihtokoneen toimiessa osateholla lämpötilasuhde Retermian LTO-järjestelmissä hieman paranee, koska ilmavirtaus neulalämmönsiirtimessä ei laminarisoidu.

Neulalämmönsiirrintä ennen ei tyypillisesti tarvitse sijoittaa suodatinta. Lämmönsiirtopinta on puhdistettavissa ja lämmönsiirto-ominaisuudet säilyvät lähes muuttumattomina normaalin huoltovälin ajan. Neulalämmönsiirtopinta toimii G3-tason esisuodattimena ilmalle.

Lisätietoa neulaputkilämmönsiirtotekniikasta löydät Teknologia sivulta.

Mittaustulos ECO2018-lämpötilasuhdevaatimukset täyttävästä lämmönsiirrinmallistosta.

Eräillä kaksilohkoisilla neulalämmönsiirtimillä varustetun LTO-järjestelmän mitattu lämpötilasuhde lämmönsiirtimen ilmapuolen painehäviön funktiona. Neulalämmönsiirtimen nestepuolen painehäviö mittapisteessä on merkitty kuvaajassa mittapisteen yläpuolelle.