Burger King-ravintolat

Vuonna 1954 perustettu BURGER KING® on maailman toiseksi suurin hampurilaisravintolaketju. Suomessa ravintoloita operoi Restel Oy. Restelin ympäristöohjelmaan kuuluu mm. hiilijalanjäljen seuranta sekä lämmön, sähkön ja veden kulutuksen leikkaaminen.

Mitoitusarvot toteutuneet käytännössä

Restelin rakennuttamispäällikön Petri Bergman:in mukaan lämmöntalteenotolla on iso merkitys energiatehokkuudessa. LTO on kuitenkin toteutettava oikein, jotta elinkaaren aikaiset hyödyt saavutetaan. Retermian järjestelmiä käyttämällä suunnitelmien mukaiset mitoitusarvot ovat toteutuneet myös käytännössä.

Retermialta tukea projektin kaikissa vaiheissa

Bergmanin mielestä on erinomaista, että laitetoimittajalta saa suunnitteluun tarvittavan tuen: on usein suunnittelijoillekin ensimmäinen kerta, kun he kohtaavat Retermia-järjestelmän.

Urakoitsijan oli helppo tilata se, mitä oli suunniteltu. Asennukseen ja ylläpitoon saatiin tukea.

"Retermialta löytyy joustoa, yhteistyötä ja asiakaslähtöisyyttä."

Helppo pestä

Retermian LTO-laitteet on helppo pestä: Ne on varustettu huoltokansilla, vesitiiviillä pohjavadilla sekä useilla pesu- ja kondenssivesiviemäreillä.  LTO-huippuimurin sisällä on tila huoltohenkilölle ja pohjavati kestää huoltohenkilön painon. Poistoilmakanavisto päästään nuohoamaan LTO-huippuimurin kautta kippaamalla poistopuhallin sivuun.